Subcribe Now!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Saturday, August 29, 2009

Soalan Belit Sambil Terbelit part 1


Soalan 1
Kenapa kita makan gula2 getah? sedangkan,kita sedia maklum bahawa bahan2 didalam gula2 getah mengandungi latex,wax dan juga base gum..latex bermaksod,getah manakala wax bermaksod lilin dan base gum bermaksod gam..Kenapa ya? sila jwab,kalu xnak sakit perot..

Soalan 2
Kenapa bila kita bercakap ditelefon,ataupon sedang berbual kita mesti menggunakan isyarat tangan untuk menggambarkan sesuatu yang kita maksodkn..adakah,ianya tindakan spontan dari otak ke tubuh atau saja2 suka2..bagaimana pula,dengan org yang tengah bercakap di telefon?? padahal,dia tidak buleh menengok kita disebalik telefon itu kecuali anda pakai telefon 3g++

Soalan 3
kenapa,bila kita sdang berjalan2,ternampak cermin kita mesti pandang cermin tu..xkire la,tua atau muda,xkira la tngah busy atau x..kepade,yg xwat mcm 2,commnt la knaper org yg wat mcm 2..kpade,yg wt mcm 2 bgtau sbbnyer..k?

Soalan 4
Soalan ini,bakal menimbolkan kecelakaan kepada pencuri2 perompak2 moto@brg@anak dara org..so,pegi mamxxx kepada sesape yg buat keje mcm 2...soalannye berbunyik,mcm ney..knape pencurik2,perompak2 suke hati ajer nk merembat moto@brg@anak2 dara org?! adakah kerana,mak bapak diorg xhajar manners to others? ha,jwb2!!!!

Soalan 5
Acer,Hp,Dell,Asus,Alien Ware,Toshiba,Sony vaio,samsung dan lain2..jenama manakah pilihan korang? sila,bgtau pilihan dan sebab kenapa korang pilihnya..

jwab ngn jujur dan professional..sbarang,commnt berunsur kekelakaran yg kurang akan direject tanpa ditapis dahulu..
View blog reactions

11 comments:

Budak Malu818 on August 30, 2009 at 7:14 AM said...

testing2..

Khai - Justkhai.Com on August 31, 2009 at 9:48 PM said...

pesal blank je blog ko ni wei..

Khai - Justkhai.Com on August 31, 2009 at 9:48 PM said...

Soalan no 5 tu aku pilih HP, then Sony, then Toshiba, Then Asus, Then Dell, Then Acer, then samsung bla bla bla.. hehee

Budak Malu818 on September 2, 2009 at 6:33 PM said...

blank mcm mane? kt fox aku ok jerk?

Fifie Ierina on September 3, 2009 at 9:11 PM said...

salam...

aduyai, awak nie pn da tiru pak cik khai plak dah? hehehe, ok sy jawab~

1) gula2 getah nie sedap dmakan ms tgh ngantuk pd sy.. cth, ms dalam kelas tuh klu mmg rse setan laju je kacau kte suh tdo kn? hehehe! tp nie berbeza ikut individu

2) mnda nie rsenye merupakan tindakan spontan.. cz kdg2 kte x sedar pn tgn kte bergerak2 ble kte bercakap

3) for me, sy ske cermin.. dan sy mmg akan tgk cermin klu sy rse sy x serabut sgt time tuh.. klu sy percaya mke sy tgh serabut gle, cermin adalah bda terakhir dalam dunia yg sy nk nengok..

4) motor awak ke yg hilang? takziah pd orang yg berkenaan klu bukan awak.. pd sy, 2 psl pedoman seseorang.. klu die rse hdup sgt susah pn, tp msh ade pedoman lg dalam diri, die xkn wat.. so, tye pd iman...

5) sy ske Dell, kemudian HP.. cz sy pye brand is Compaq, huhu

ok dah selesai, nk upah.. weeee~ :P

Budak Malu818 on September 5, 2009 at 5:23 AM said...

mane ader tiru2? dh dier dok 1 umah ngn sy..sebarang soklan,adalah dipikirkan bersama..same la mcm zulfifie awk 2..1 umah ngn sy gak..hahahaha...

Budak Malu818 on September 5, 2009 at 5:24 AM said...

fife,nk upah mntak la ngn cik abang syg zul awk 2..

Fifie Ierina on September 5, 2009 at 10:30 AM said...
This comment has been removed by the author.
Fifie Ierina on September 5, 2009 at 10:31 AM said...

apekahalnye nih?? awak da off topic ok.. :(

tau x sy SGT3 XSKE panggilan itu.. TLG HENTIKAN DGN KADAR SEGERA! (mood bengang gle) hux3~

Budak Malu818 on September 5, 2009 at 11:29 AM said...

yo2..den dh rontikan dh...hehehe...dh,sy xpnggil dh...bkan sbb tkot,tp hormat kt org perempuan..hehehhe...

Budak Malu818 on September 5, 2009 at 11:31 AM said...

emm,kalu awk xserabot? mcm mane 2 yer? bleh terangkan? psal,sy slalu terperasan bila seseorng 2 jalan,dier msti tngk muka dier..tp,xadjust aper2 pon..berbanding dgn awk,awk tngk serabot ke x?....

Post a Comment

Xkan tngk ajer kOT? commnt la sket...

Followers

peeping!

Related Posts with Thumbnails

Suaratistica

 

Suara. Copyright 2012 All Rights Reserved suara by kambing silver Ditukarkan Menjadi Blogger template suara.via.my edit by CikManis818