Subcribe Now!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Saturday, September 5, 2009

Petua mengorat perempuan!


4 Tips,memikat perempaun..renung2kanlah mane2 lelaki yang sukar utk mendapatkan pasangan!

(1) jadi lah diri sendiri….
toksah tiru orang lain….you have to be yourself….
ingat, diri kita ni speacial dan unik…cuba kenali kekuatan diri…
dan mesti yakin pada diri sendiri…
kalau lelaki tu lembik dan tak boleh harap, pompuan mana nak terpikat…
pendek cerita….kita kena jadi lelaki yang sentiasa cool & macho gitu…

(2) kena jaga kebersihan diri…
saya pernah tanya beberapa pompuan yang saya kenali…” apa ciri yang diorang tengok pada seorang lelaki?” dia jawab….katanya, dia suka lelaki yang bersih dan wangi…

    *  gigi kena gosok selalu…pastikan jangan ada saki baki makanan yang terlekat celah gigi. pastikan gigi tidak kuning…
    * pastikan anda berbau wangi….sembur lah perfume ker apa2 yg patut…pastikan mulut tidak berbau…pastikan ketiak tidak berbau busuk.
    * kuku kena potong kasi pendek…jangan ada kuku yang hitam…pompuan akan geli tengok kuku lelaki hitam semacam jer…
    * kalau ada misai ker jangggut ke…kena trim selalu…kasi jangan berserabut….
    * pakaian jangan serabai…kena la kemas sikit….kalau pakai kemeja tu, pastikan kemeja tu bergosok…jangan la kemeja yang baru keluar washing machine berkedut2 tu main bedal jer pakai….so, nampak sangat la awak tu pemalas…
    * kalau boleh, toksah la merokok…ramai pompuan yang saya kenal, diorang tak suka lelaki perokok….mulut bau busuk dan bibir jadi hitam semacam…“eeeiii geli i…tak selera nak cium….” itu antara komen2 mereka pada orang yang merokok….jadi, cubalah berhenti merokok…kalau anda degil nak jadi perokok gak, kalau boleh toksahlah merokok depan mereka…at least tunjukkanlah bahawa anda tetap respect diorang dengan tidak merokok depan diorang…kalau rasa dah tak tahan dan nak merokok gak, sorok2 dan sembunyi2lah…adik saya, seorang perokok tegar, tak pernah hisap rokok depan mak/abah saya, sebab dia kata, dia respect mak/abah saya…
    * dan pastikan makan chewing gum ker atau buat la apa2 yg patut bagi menghilangkan bau rokok yang di hisap.

(3) kena la senyum selalu….
senyum la dengan ikhlas….orang yang tak hensem pun,
kalau selalu senyum….muka jadi manis….orang suka tengok….banyak kebaikannya
kalau kita suka senyum ni….so, senyumlah selalu.

(4) jangan desprate sangat….
sungguhpun kita suka giler kat seseorang pompuan tu…
jangan la tunjuk kita ni desperate sangat….kontrol la sikit perasaan…kita kan lelaki…
jangan paksa pompuan tu terima kita….yang penting, bagi pompuan tu rasa selesa
dan ‘tak lemas’ bila bersama kita….baru la dia rasa seronok dan nak rapat dengan kita.

Tips2.mmg bnyk disediakan,tp ikotlah petua ney dahulu..baru sy bg yg selanjutnya!
yg paling penting,jgn terlampau memaksa,biar perempuan 2 rase selesa ngn kita..
maksodnye,janganlah treat pmpuan 2 mcm askar..24 jam kne report aper dier buat..
lastly,syangi pmpuan i2 jgnlah sepenohnyer...tinggalkan sket,ruang hati anda utk jadikan ruang tmpat melepas rase kecewa..
cintailah,pasangan anda selepas selamat dinikahi,bkannyer selamat pegi kawen kt hotel budjet..
cintailah allah s.w.t,seblom mencintai orang lain..dkatkan dri,utk dptkan kekuatan dan keimanan..sesungguhnya,jika kita ada kekuatan ini pasti putus cinta pon xrase aper2...
bercakap berdasarkan pengalaman..jgn,anda lelaki@pmpuan diluar saner main2kan perasaan lelaki@pmpuan..kurang elok...sakit hati dieorag,same sperti sakit kt hati kiter jika dipermainkan..ingat,jgn pakse seseorang utk jadik aper yg dier xnak jadik...let he/her be herself..moga2,anda akan dpat tips2 yang berguna dari nukilan copy and paste sy ney..(pakarhowto.com)sila msok web ney utk aper2 petua yg lebih menarik yg merangkumi bnyk aspek..kawallah perasaan anda,jgn ikotkan nafsu dan kemarahan..kerane ia akan merosakkan jiwa anda...snyum,sokmolah! hnya i2 pengubat rindu...
View blog reactions

7 comments:

Fifie Ierina on September 5, 2009 at 9:49 PM said...
This comment has been removed by the author.
Fifie Ierina on September 5, 2009 at 9:50 PM said...

salam...

satu je lg sy nk tambah.. pmpn sgt mudah menyukai seorang lelaki yg penuh dgn sifat penyayang.. sy sendiri mengakui hal nie pd dri sy.. lelaki yg pnh sy sygi penuh dgn sifat penyayang.. sekiranya ade lelaki yg mula menyayangi seorang wanita, cbe la tunjuk sifat penyayang anda pdnye dgn hati yg ikhlas...

jgn jd seorang yg mudah panas baran, krn nie jns sikap yg dbenci wanita.. wallahualam... :)

Budak Malu818 on September 6, 2009 at 7:20 AM said...

hmm..bleh add jgak ney..kebersihan,penampilan dri,amat pnting bg perempuan kan? menarik fakta awk ney..jika,sekiranya seseorang lelaki caring,penyayang,mmg pmpuan ske ek? nk try arr..hehehhe..

Budak Malu818 on September 6, 2009 at 7:21 AM said...

pelik la page sy ney..kejap bleh load full page,kjap 6pak mcm mcm xader css..yg pling problem,commnt box ney..knaper bleh jadi mcm 2 ek?

Fifie Ierina on September 6, 2009 at 7:46 AM said...

ya, kebersihan dan penampilan diri 2 penting jge sbnya.. tp apabila kte ingin hidup dgn seseorang sepanjang hayat kte, maka perkara yg akan kte tengok dlu adalah hatinye.. itu yg akan mjanjikan kebahagiaan..

klu awak mle ske pd seseorang, tunjuk pd die awak akan sygi die sepenuh hati.. insyaAllah hati die akan lembut, trust me :)

p/s mne la sy tau psl blog awak.. try tye pak cik khai :P

Decorater on November 18, 2009 at 4:26 PM said...

hehe...anak buah saye pesan: "carilah husband yang spoting ngan kitorg.leh layan kitorg maen"

so di sini, lelaki juga harus punya sifat kebapaan-->pasti disayangi oleh seluruh keluarga

Budak Malu818 on November 18, 2009 at 6:42 PM said...

wah....trick bagus ney..
lagi2?
aper lagi..
hehe..
selain dari sporting ngn kebapaan?

Post a Comment

Xkan tngk ajer kOT? commnt la sket...

Followers

peeping!

Related Posts with Thumbnails

Suaratistica

 

Suara. Copyright 2012 All Rights Reserved suara by kambing silver Ditukarkan Menjadi Blogger template suara.via.my edit by CikManis818