Subcribe Now!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Tuesday, January 12, 2010

Kisah Topup,Dan Perempuan itu.....


   Kisah dari hati,untuk dikongsi bersama..Kisah topup,dengan perempuan itu..kisah ini,kisah benar..baru sahaja,mengalaminya 2,3 jam yang lepas..kisahnya,begini..semalam,perempuan itu meminta topup,dengan alasan topupnya sudah habis..oklah,sekali sekala topupkan..apa salahnya..walaupun,sukar nak dapatkan topup dari perempuan itu..nevermindlah..So,dipendekkan cerita semalam kite topupkan untuk perempuan itu..tak banyak..^RM5^ saja..tak kisahlah,pasal itu..setakat RM^5^ ajer..malam tadi,kita tepon perempuan itu..setelah agak lama,bergayut habis sudah credit tersebut..Dalam,2,3 minit baru perempuan itu tepon..dia cakap,dia pun tak banyak credit..dalam RM 2+ mcm tuh je tinggal..
 
   So,kite kehairanan..kepelikan..dan mcm2 lagi..semalam,topup ^RM5^..Message,tak sampai 100+ dah tinggal RM^2+^?~Pelik tuh..mana la,peginya baki tersebut ya? setakat,nak message family tak kisah pun..Tapi,tak logic jugak..family dah bagi line untuk tepon..tapi,takkan still nak tepon family guna credit yang orang lain bagi? Sedikit,kehairan disitu..Nak tanya,malas..buat sakit hati saja..persoalanye,kalau dah orang topupkan jangan bedal message semua no dalam handphone! Dah,orang yang topupkan..pandai2 la,guna untuk diri sendiri merangkap keperluan penting urusan seharian..lebih2,lagi kalau BF yang topupkan..apa,perempuan itu tidak tahu susah ke,nak carik duit zaman sekarang ney? ludah,sudah dapat topup kt kedai ke? 
 
   Agak cantik,perbuatan perempuan itu..Well,setakat ^RM5^..apelah,sangat kan? sakit hati,je lebih..perangkap merangkap,memang kerja kaum lelaki..Perempuan,tidak tahu ^leca^ jangan cuba2 untuk ^melecakan Lelaki^..So,orang2 diluar sana..setujukah apa,yang kite cakapkan tu? kalau tak betul,anda memang sorang yang kaya dan kaya dengan kecerdikkan jika tidak bersetuju..lebih2 lagi,jika perangai seorang perempuan yang tidak berapa kaya,tetapi berlagak mcm kaya dan realitinya,perempuan itu tidaklah sekaya yang diwawarkan..So,apa pendapat anda?
View blog reactions

18 comments:

Dak Wan on January 12, 2010 at 2:55 AM said...

Klu guna line tapi still ada prepaid line gak lagi, maknanya ada 2 kemungkinan.

1) takmo parent trace nombor.
2) takmo lelaki lain tau.

p/s : Anak lord tak akan mintak top up kat ko sebab bapak nya dah biasa auto reload credit.

suara on January 12, 2010 at 4:01 AM said...

Ok,kemungkinan yang 1 tuh,kenapa dia taknak parents dia trace no tuh?

then,kemungkinan ke 2,aku kurang paham wan..terangkan,sket bleh?

Dak Wan on January 12, 2010 at 4:20 AM said...

Bestu kalau parent dia trace banyak nombor laki camner? Mesti kena marah kan...

dua nombor maaa..... satu engaged satu lagi free kan?

Budak Malu818 on January 12, 2010 at 4:26 AM said...

A'a gak kan..tak terpikir plak..thanx bang..

––––•(-•.cik.•-)•–––– on January 12, 2010 at 7:52 AM said...

oh.
besar kemungkinan ade kes mencurangi & dicurangi..
bukan nak menabur fitnah ke hape..
tp nampak gayeny macam tu la..
semoga berjaya!.
(:

j0j0_bdiN@ on January 12, 2010 at 12:08 PM said...

Aku malu bagi pihak gadis tu[ehem,gadis kew..]
Aku tak faham minah-minah sekarang yang tak tau malu mintak topup kat laki.

Dan kau lelaki senang-senang kene kencing..

Belum pape dah nyusahkan kau, kalau dah jadi bini cmne?

sweet.ants on January 12, 2010 at 2:10 PM said...

dlu aku baik ngn sorg laki ni, aku admirer la kt dia.tp time msj dia mtk kte share topup.klu sekali xp la ni slu sgt kirim2 topup to duit x kasi...ampeh

♥cutebabygirl♥ on January 12, 2010 at 4:19 PM said...

salam.
pndapat sy, x yah la awk topup kan girl tu unless die gf awak yg btol2 siyes nak wt bini.
sbb byk je sy tgk mmbe2 sy yg player wt gitu..
gunakan llaki utk dpt kesenangan yg cmni la..
buang karan jela beb..
better simpan duit utk kawen lg bagus..
rm5 pon kira byk la tuh..
hmmmm

komando69 on January 12, 2010 at 7:23 PM said...

erm..kalau dah,perempuan sendiri pon bagi sokongan..
hehehe..
btol ckap cik2 semua..
baru jadi,gf dah menyusahkan..
kate bapak lorD?
hehe..

Deco [MisS N] on January 13, 2010 at 4:22 AM said...

erk...sian 'kite' kan...kesimpulannya,jgn manjakan perempuan dengan topup @ segala bagai lau awak tak ikhlas....

Budak Malu818 on January 13, 2010 at 5:09 AM said...

Deco,bukan tak ikhlas..tapi,ianya menjadi tanda tanya..
tanda tanya,kalau benda2 mcm ney berlaku..
duit,bukan masalah..
yang masalah,penipuan..
i hate cheaters..
jangan ketuk sarang tebuan..
naga marah,sedang menjaga..
hilang marah,kerana air..
datang marah kerana api..
k?

ema.razali on January 13, 2010 at 7:50 PM said...

dy sajee nakk kikis duit sebenarnya . huhhu ^__^

oh daNia on January 13, 2010 at 9:55 PM said...

skang ramai penipu,
so AWAS ...

bedy on January 14, 2010 at 1:24 AM said...

laki atau pompuan mahupun pondan atau pengkid sama je pd pendapat aku... org ni mcm2 ragam dan niat.. jadi siapa yg kawan dgn org yg x seperti diinginkan nasib laaa... xkan nak merungut, ko sendiri yg pilih... kalau ada pilihan... pilih yg baik... kalau xde pilihan... lg elok kita gandakan pilihan.... setuju x?

Yeyen on January 15, 2010 at 2:52 PM said...

hoho, biasa la tu. kalau sudah rasa dia tu mcm sesuai utk d buat bini, baru la serius. hoho

touyakaruma on January 19, 2010 at 8:55 AM said...

Klu aku top up kan karang kena dengar ceramah kewangan dan dia top up kan balik kredit dengan sama nilai.

~Ana Mujahid~ on January 19, 2010 at 10:37 PM said...

jeng8 (jeng2 ikut rentak)
alaa..guna credit kontek kawan la tuh, tercall ke....>>>fikiran positif aje:-"

huhu..kalo jadik isu,xpayah topupkan>>>nampak xikhlas aje>>>alaa..kalo wat susah hati aje..bek xyah bg langsung

NiNa' on January 21, 2010 at 1:14 AM said...

oooo camne erk... maybe dia jnis suke msg org kot..
x pon call org laen..
bese tukar22 beli topap even ngan kawan laki je..

Post a Comment

Xkan tngk ajer kOT? commnt la sket...

Followers

peeping!

Related Posts with Thumbnails

Suaratistica

 

Suara. Copyright 2012 All Rights Reserved suara by kambing silver Ditukarkan Menjadi Blogger template suara.via.my edit by CikManis818