Subcribe Now!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Friday, December 11, 2009

Jangan buat macam ney k?


Salam,bismillahhirahmanirahhim..sudah agak lame,kite tak letakkan sebarang penulisan kat blog ney..busy wei! huk2..busy,kerja..layan Si Dia lagi..huk2..so,tak sempat nak post apa2..tapi dalam sibuk,masih ada idea untuk kite post..hehe..ape? ha,bacelah sampai habes..tak habis,jangan dok comment merapu2..haha..macamlah,kite ney xpernah comment merapu2,off topic..hik2..

   Setiap orang,memang ader perangai masing2..karenah masing2..habitat masing2..berbeza dari setiap orang,dan menyebabkan kite jadik unique di kalangan kawan2,sahabat handai dan juga kekasih..tapi,pernahkan anda berasa situasi di bawah ini,sedikit mengganggu kepala otak anda? jika ya,sila baca dan comment..
  
   Anda mempunyai awek/pakwe..tak kisah la,baru knal dah lama knal or saja wat2 tak kenal..seperti biase,anda akan menghabiskan credit sama ada top up,or bill..bercakap..bercakap..tanpa arah tujuan..abes sme benda,berkongsi..tanpa anda sedari,credit telah jelezkan  anda serta memutuskan panggilan anda..haha..biasa terkena kan? sebenarnye,bukan itu yang kite cuba untuk bagitau korang semua..hahaha..actually,macam ney..pernah tak,korang bercakap,bergayut dengan pakwe/awek anda lama2,dan sering diganggu oleh manusia2 yang xdiundang? contohnye,tengah2 bercakap datang plak adik wat kacau..kalau senyap,takpelah..ini,bising mengalahkan ahli politik..dok kacau ciney,dok kacau sane..kadang2,dibagi penyepak kata kejam plak..orang dah la,tengah bercakap..dok kacau2 plak..sabar ajelah..plak tuh,kalau diam takpe..ini,pegi heboh 1 rumah cakap pakwe/awek tepon..siap NganjinG perli2 plak tuh..kalau yang jenis dok hostel,roomate slalu kacau..kalau usik2 biase takpelah..ini,smpai 1 tahap perbuala tuh,jadik terganggu..kalaulah,maxis@celcom tuh kite yang punyer takpelah..ney,pnat carik duit nak topup,last2 dengar ajelah mangkuk2 wat hal kacau cane ciney..huh~bengon bukan? anda macam tuh? tergolong dalam kumpulan macam tuh? kalau ye,sudah2 la tuh..karang,kalau anda bergayut dengan pakwe/awek anda ada plak dikacau macam awak kacau orang lain..kot ye pon,xader awek@pakwe,janganlah kacau orang yang tengah ada pakwe@makwe..


   Yang paling terok,siap ada kot amek no tepon member punyer awek@pakwe..kalau,saja2 nak penohkan contact sims takpelah..yang ney,g gatal tangan dial no tersebut,sapa plak yang suroh? mesti,bengang kan kaum kerabat kawan2 anda dok mengacau hubungan anda macam tuh? jangan tanya,kot2 kalau no tepon sme pakwe@makwe member2 anda termasok anda sendrik ada kat dalam tuh kan? erm..rase nak terajang kan? suka2,hati tok wan hang aja nak rembat orang punyer private num! hish..nak dimarah,karang ada terasa hati..huk2..kot ada hati? Anda,tergolong dalam ciri2 di atas? or,nak kite bagi number list untuk ciri2 tersebut? 


                  Anda muka mintak penyepak,sekiranya anda wat macam ney..                   

1. Anda tak ada pakwe,tapi dengki sangat2 kat member2 yang ada pakwe..So,demi memuaskan hati anda tuh,anda telah curik,or amek tak bagitau num phone tersebut ke dalam henpon anda..bila terkantoi,anda cakap "alah,aku nak test aje pakwe ko tuh,nak tengok dia setia ke x? Agpon,aku xnak member aku kena tipu?" cheit! alasan..cakaplah,anda tuh "dengkinye aku kt dia ney..muka aku lagi lawa kot? Tapi,single sampai sekarang" anda macam tuh? kalau ye,sila blah dari blog ini..hahahaha..



2. Tengah2,member bercakap ngn pakwe@awek@ibu@bapa@adik@kak ngah@along@temah? anda plak g kacau dengan meninggikan suara,sambil melalak tak tentu pasal..apehal? gila? huk2~anda macam tuh ker?

3. Awek@pakwe member anda tengah dok sorang2..tengah tunggu member anda..jadi,bila ada peluang macam tuh,kenapa plak anda jadik orang sawan talak 3 g dok ngorat he/she wat hape? 

4. Awek@pakwe member anda,tengah gaduh..dan hampir2,nak putus..korang kenalah main peranan penting,dalam hal ney..bantu mane2 yang patot..bukannyer,pegi bantu hubungan tuh jadik retak..bangsatnye,kalau anda jenis macam tuh? orang tengah gaduh,bagi sokongan moral dah la..yang korang pegi,Api2kan lagi tuh,wat hape?

5. Yang ney,kes paling bodoh..jangan la,korang tuh jadik rajin,gatal tangan godak hencet member2 anda ye? jangan jadik kurang siuman,g baca message2 yang diorang anggap private..eh? tak percaye ek? tunggu aje,jadik kt korang tuh..ada aje,jenis mangkuk macam tuh..dok godak2,baca message orang..pastuh,wat team kutuk2 dari belakang semata2 sebab member korang ada awek@pakwe lawa,hencem,cun,ayu,smart,kaya..bodohlah..jangan buat macam tau! sian korang,kalau tergolong di antara 5 ciri2 ini..

Hak orang,jangan dicuit..Hak orang jangan dirampas..Hak orang,jangan wat macam barang sendiri..Hak orang,jangan di caci maki..Hak korang,kalau dirampas macam mane? Hak korang,kalau diraba macam mana? ha,tau pon sakit hati? So,anda2 semua janganlah berperangai macam ney..lambat atau cepat,dapat aje balasan..jodoh,ajal,maut kt tangan Allah s.w.t. Jangan jadik setan,wat perkara macam tuh ek? sorry,kalau terlampau direct! hik2..bukan ape,geram..huuuuu....
View blog reactions

6 comments:

Putra Al-Maliki on December 11, 2009 at 9:22 PM said...

nie berlaku kat saudara eh? sabarlah yer.. saya pun pernah melalui perkara yang sama dengan saudara.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

ayong on December 11, 2009 at 10:07 PM said...

i just love this post. kita tak ceroboh hak orang, nape orang perlu ceroboh hak kite kan? :)

unrestmind on December 11, 2009 at 11:14 PM said...

salam...hehe...panjang citer..

sI tEDI on December 12, 2009 at 12:39 AM said...

aduhai... tengah marah ke ni?

Budak Malu818 on December 12, 2009 at 3:08 AM said...

sI tEDI,
mane ade cayang..
huk2..

sukiminna on December 13, 2009 at 3:33 PM said...

heheh..kena pasang CCTV kamera kat bilik hostel nin jawabnya

Post a Comment

Xkan tngk ajer kOT? commnt la sket...

Followers

peeping!

Related Posts with Thumbnails

Suaratistica

 

Suara. Copyright 2012 All Rights Reserved suara by kambing silver Ditukarkan Menjadi Blogger template suara.via.my edit by CikManis818