Subcribe Now!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Tuesday, December 15, 2009

Perempuan,Message dan Dot..Dot..


Salam,Bismillahhirahmanirrahim..Leceh kan,dengar tajuk? uiihhh,mesti marah perempuan kat luar sana tuh..huk2..jangan marah a? saja,nak wat quick research dan nak mintak pandangan dari perempuan2 kt luar sana..Perempuan,Message,dan Dot..Dot..paham ngn tajuk? ok,meh nak terangkan apa,maksud tajuk tuh..
 
   Perempuan,kalau tak lelaki tak message 1 hari,tak buleh ka? Tiap2 mase,nada dering handphone asyik berbunyi aja..Tak kire tempat,masa dan keadaan..Apa,penting sangat ke nak message? sampaikan tengah orang nak tido pon nak message gak? itu takpe ag,kalau dibuatnyer kite tengah ade ape2 hal penting macam mane?? orang berkejaran,uruskan sesuatu dier plak cebok dok antar message kat mane tuh? kalau sekali dah tak hantar takpelah..ney,1 message kite tak balas,banyak pulak message dia antar kat kite..naik fedup la plak,karang kalau dimarah,kate kite marah..hurm,perempuan2 kat luar sana,ada jawapan tak untuk soalan ney? silalah bagi comment yang munasabah kat kite ney,supaya tak pening2 pale pikir pasal ney ag..huk2..bukannlah,bermaksud kite xnak message..tapi,tak beragak langsung nak ajak message..kalau jenis,dok rumah tak tau wat ape,lagilah..asyik dok message ajer kejenyer..pening la macam ney..karang kalau tak balas,merajuk..jenis suka men message ke hape? ke,saje je taknak bagi kite ney wat keje aper2,or ingat kite ney curang ek? huhuh..lawak la,perempuan ney..ada2 saje..kadang2,kalau kite dah pesan jangan message kite ade hal penting nak wat..dah abes,baru message..nak2,kalau tengah bincang ngn familly..still jugak antar message..huk2..apa nak dikata ag? hantar dah hantar dah? dah la,kite malas nak silent hencet..karang kalau disilent,mesti parah message masok..dari orang yang same ajer..huk2..aper la..perempuan,kat luar sana..silalah,bagi alasan dan comment yang logik kenapa asyik dok message ajer? pening la,kite macam ney..nak wat keja,pon tertunggak..asyik nak message ajer..
View blog reactions

25 comments:

cik nurulain on December 15, 2009 at 7:26 PM said...

tak semua macam tu kut.

utk selesaikan masalah kena sit and talk kut. tapi laki mesti tak suka wat camtu.

apa kata, in stead of msg, try call. i mean call la jap je. xperlu gayut ke.

before nak gi somewhere contohnya, call je cakap " i nak g tabung haji ni. nak masuk kan duit mak. i gi dengan kamal. pasni nak g minum"

bla bla bla. rasanya semua info boleh disampaikan dalam masa less than 5 minutes. kalau msg, itu yg berlarutan tuh.

farysa on December 15, 2009 at 7:44 PM said...

ala,
kalo dh busan nk reply msj tu
gtw je kt tuan pnye bdn yg send msj

btw,
klo anda syg sum1
xkre kt mne,bz cm mne pn
msj si die mmg xkn wt anda rimas

rAhaYu_MAzlaN on December 15, 2009 at 7:59 PM said...

hee..entry yang best....mmg ader lelaki yang x suke msg.... hmmm rmai gak la... yang si girlfrend pun cube la pham bf die camne...huuu dapat lak bf suke layan game mmg sory la nak blas msg...tp pompuan ssh paham...sbb pompuan nie jenis suke dimanja n dibelai.. dlam sehari mesti kne msg tanda tunjuk kasih syng..tu je kut..ntah ler ak pun x tau...

hisham on December 15, 2009 at 9:13 PM said...

msg la selagi ade tapak jari..jgn smpai licin sudah...hehe

lynn-the gudigudigurl on December 15, 2009 at 9:41 PM said...

itu tanda caring

atiqahtuty on December 15, 2009 at 9:56 PM said...

em rasanya x sume camtu kot. tp kang bila x msg ckp x caring la da x syg la. baek ko layan jela kang dibuatnya sekali pempuan x msg ko, ko gak yang kerinduan gituu

Budak Malu818 on December 15, 2009 at 10:01 PM said...

rahayu mazlan,
tapi kan,ader certain perempuan 24 jam nak msg..
xrenti2..
bile call,ingatkan dah berenti nak msg tuh..
abes jer call,ader je msg dier..
kadang2,guy lebih suke sit and talk about problems..
bukannyer,ngelak..
saper kate,laki xske msg awek?
diorang ske,just jangan terlampau abes credit msg ajer...
tak ker,melampau mcam tuh?
huk2..anyway,girl memang manje and ingin dibelai..
perasaan mereka memang halus..
susah nak dijaga cenang nak pecahkan..
kadang2,guys pon perlukan mase nak menyendiri..
i mean,bukannyer nak elak dari awek..tapi,mase nak pikirkan masalah..release tensions..
k?
hrap maklum..

sI tEDI on December 15, 2009 at 10:12 PM said...

ekekkeke..

aku x macam tu kot..
sekali sehari pun cukuplah...

AuraFIza on December 15, 2009 at 10:26 PM said...

seolah2 macam menyalahkan perempuan je ni..
isk2..
but, it's okey. That's what you think, right?

For me.. I'm totally agree with farysa and lynn-the gudigudigurl. Kalau dah sayang, setakat nak mesej apalah sangat. Walaupun kadang2 ada la gak missed 2,3 mesej yang tak reply, tapi at least kita tak rasa mesej dia tu mengganggu kita..

Ade gak yang rasa cam ni tau. Kita rasa rimas sangat kalau dia mesej setiap masa. Tapi kita memang akan rasa kesunyian and feels like something wrong bila dia dah tak mesej lagi.. That time, mesti you rasa tertanya2 knpa dia diam je... Err.. Actually, saya pernah kot rasa situasi mcm ni. Hehe..

Caring.. Yup! Dah terang lagi bersuluh. DIa buat macam tu, sbb dia nak pastikan kita dalam keadaan okey.. Tak ke caring namanya? Huhu..

But, depends on your side.. Lain orang, lain ragamnya. This is only my opinion ;)

p/s : sorry la buat macam blog sendiri pulak nak comment panjang2.. Hehehe..

Budak Malu818 on December 15, 2009 at 11:02 PM said...

Aura Fiza,
jangalah salah sayang oi..
yang tak kisah tuh..jenis nak jaga hati awek..
tapi,biarlah berpada2..jangan,selalu msg sangat..
nanti,cepat bosan dan tak tahu nak cakap apa..
dan lebih tepat ag,cepat la kome bergaduh kalau benda macam ney tak settlekan..

AuraFiza,
kite msg,untuk diri sendiri or untuk diri orang lain?
awk fikirkan apa yang kite cakap ney..
orang yang message selalu,sebenarnyer dia rundu kt kite..
paham tak? dia rindu kat kite,bukannyer nak tau sangat apa kite rase,dah mati ker blom,chat ke x?
huk2..
gurau ajer..
awk pikirkan,apa kite cakapkan..
timing tuh,sangat penting untuk message..
yang kite maksudkan,kat atas tuh untuk perempuan yang 24 jam asyik nak message ajer..tanpa amek kira,urusan lain yang nak diuruskan..
k?

HonEyBuNNy on December 16, 2009 at 12:14 AM said...

adussss...terasa gilak ini...hiihihi...

Miss Hirose on December 16, 2009 at 9:33 AM said...

sy dan die jauh..
mstila salu msg..kekeke

Aini on December 16, 2009 at 9:48 AM said...

Pendapat sahaye, perempuan memang macam tu sebab;

1. Sangat prihatin pada orang yang dia sayang.
2. Rindu pada si lelaki.
3. Manje, nak perhatian lebih dari orang yang disayangi
4. Saje nak test tahap mana si lelaki sangup buat untuk dia/ tahap sayang.

Apa pun bagi saya, tak semua lelaki boleh terima alasan ni, bagi lelaki diorang perlukan ruang untuk diri diorg sendiri. Tapi bagi perempuan, kalo boleh diorang tak nak ada ruang walau seinci pun, sentiasa nak dekat / berhubung dengan si lelaki tu. Sesaat pun boleh rindu kalo dah sayang.

Untuk lelaki, perempuan kan macam kerak nasi orang selalu kata. So, kalo rasa dah betul2 tak boleh mesej, cakap elok2, pujuk elok2, selembut yang mungkin supaya si perempuan boleh faham..

Lastly bersyukur la sementara ada orang yang beri perhatian lebih pada kita, yang sentiasa bertanya tentang kita, yang hargai kita. Jangan samapai bila dia dh tak ada atau bila dia dah tak lagi kisah pasal kita baru kita rasa kesal dan sesal.

Queen on December 16, 2009 at 2:43 PM said...

nie menziarah kembali...

kang kalau tak msg kang ko kata jual mahal la..malas la..hapela...
bukan pompuan je...laki pun ade yang gini..nak msg 24 jam.ingat pompuan suka..cewaaaah...

pastu, ko cakap gini, nampak benor ko tak berterima kasih atas keprihatinan yang diberi...aish...tak sokak den..

wanita dilahirkan dgn sifat manja, memelihara dan menjaga dgn sebaiknya. Bebelan dan omelan dia tu adalah mainan hidup dia. Cara dia mengekspresikan isi hati dia. Sebagai lelaki, yang gagah, yang dikurniakan 9 akal, sepatutnya punya cara yang baik dan berhemah untuk menangani kelemahan wanita ni. Bukan dgn AMARAH.

Apa salahnya memberitahu kemana2 ingin pergi. Bukan meminta izin ya..ada beza tu. Jadi seorang yang JUJUR dan TELUS.. Nanti tidaklah fitnah pun datang bertalu.

Just my 2 cents :)

Weng weng

Budak Malu818 on December 16, 2009 at 7:24 PM said...

Hahahahah..
Queen,tidak la sampai tak nak berterima kasih..
memang wanita perlukan perhatian dari kaum laki..
jauh sekali,nak marah mereka..dalam keserabutan,bukan taknak message..
tapi,biar kena timing..
kalau lelaki,bagitau kemana diorang buat dan pergi,kenapa perempuan susah wat macam tuh?
tau2,ntah kemana dah pegi..
bukannyer marah pon..
hahaha..

NiNa' on December 16, 2009 at 8:54 PM said...

saya seorang perempuan yang tidak mengemari orng msg ari2... rase rimas da serabut..ahaha...

tp sy jenis romentik juge.. hehehe.. feel~...hehe

::cdot the dot:: on December 16, 2009 at 9:45 PM said...

haa...ko ni mcm perli aku jek...aku mmg la agak xtahan gatal tgn ni, mmg sehari tuh 5 6 kali aku msg dia la, pedulik hapa aku dia nak reply ke x...ada aku kisah?? yg penting aku msg dia ari2 saje nak bgtau aku idup lg utk ari tu....

Budak Malu818 on December 16, 2009 at 10:05 PM said...

cdot the dot,
amboi cik adik sorang ney..
jangan marah2..
ader tujuannyer kite wat entry ney..
just,kami sebagai lelaki ingin dipahami bukan dirimaskan dengan pelbagai message yang tidak perlu..
bukan salah,kalau nak hari2 message..
tapi,biar kena ngn tempat dan masa..
kadang2,timing penting untuk message.
bila kata terus terang,kata kecikkan hati plak..
huk2..
ntah la..
perempuan2..

Queen on December 17, 2009 at 10:24 AM said...

sebab tu la..perempuan nie kene dididik..kalau wrong timing..inform..bgtau...pahamkan dia..masa tak sesuai..karang call balik..pasti dia tak paham..kalau dia tak paham2..ko sumbat je phone ko dalam mulut dia...akakakkaka....

Budak Malu818 on December 17, 2009 at 5:01 PM said...

Quenn,
yang tuh,kite sokong!
haha..

FirhanAbqari on December 17, 2009 at 5:54 PM said...

haha betul2 aku setuju sangat ngan tajuk ni wawawa

Decorater [MisS N] on December 19, 2009 at 12:16 AM said...

huhu,saya sangat takut lau terkaco atau tercuri masa sang lelaki..maka,lau sy msj n die tak balas...sy pon akan senyap je la....

F I F A on December 20, 2009 at 11:40 PM said...

growing girl memang suka msg2 24 jam.

matured girl paham situasi.

tak msg tak bermaksud tak sayang, atau tak caring.

bukan ke bosan kalau dapat msg " tengah wat pe?" "dah makan ke belum?" "kat mane?" berkali-kali

kalau tak balas merajuk. bukan ke remeh benda nie. kepercayaan itu penting tapi jangan la 100 peratus.

kepada yang suka merajuk sebab msg tak reply, buat2 la berubah. banyak lagi perkara penting.

––––•(-•.cik.•-)•–––– on January 4, 2010 at 7:40 PM said...

ha ha ha.
bese la pempuan..
kitorang takot korang lari jek..
ha ha ha.
xad la..
xsume camtu..
tapi lumrah bercinta a..
lau xmeset tu ase cam kosong je..
laki pn ade gak wat camni..
ex sy ade yg jenis control..
kene meset die salu..
xleh meset org laen lgsg..
tapi pe2pn..
lau ade laki yg dapat awek jenis suke meset..
lau xske jgn a senyap je..
meset pn cam nak xnak..
da tau awknye awek tu jenis xleh xmeset && awk pulak jenis xske, bawak la bincang..
maybe die paam a nnt kot..
(:

iera on January 13, 2010 at 10:19 PM said...

Pompuan nie mmg slalu inginkan p'hatian t'utama dr org yg t'syg. Klu dlm sehari tu...skrg2nye 1x pon dh ckp. Klu mls nk msg pun...kol kjp pon xpe...
Tp...skli skale nk gak gayut lama2...Org pompuan nie, w/pon bru lps 1mnt je gayut..dh rse rindu...
Mmg dh naluri pompuan mcm nie, mdh rse rindu kot. Bg laki myb x kisah klu 1hr 2 x msg n kol...Tp..pompuan xleh camtu. Myb sbb rse x slmt kot psl couple nie blm tntu lgi dia nie mlk kte selama2nye. Nak2 klu couple jarak jauh.
Nie based on My expirence lah...

Tp kan...klu dh stiap saat nk msg n kol 2...xtau lah Iera coz Iera xmcm 2...

Post a Comment

Xkan tngk ajer kOT? commnt la sket...

Followers

peeping!

Related Posts with Thumbnails

Suaratistica

 

Suara. Copyright 2012 All Rights Reserved suara by kambing silver Ditukarkan Menjadi Blogger template suara.via.my edit by CikManis818